A Nyugdíjas Sportnapok keretében szervezték meg ismét a mártélyi kerékpártúrát. Annyiban tértek el a korábbi évek gyakorlatától, hogy eddig ezzel a programmal zárták októberben a sportnapokat, idén pedig ez lett a nyitórendezvény – mondta el Oskovics György elnök.

Tucatnyian indultak el a Városi Stadiontól, de menet közben is csatlakoztak hozzájuk, és voltak, akik egyénileg kerekeznek ki a tiszai holtágba. Hagyomány Mártélyra érkezve a zsíroskenyérparti, és a tanösvényen is túrázhattak a résztvevők. A tavaszi iskolaszünet megkezdődött, így unokák is csatlakoztak, ezért kapóra jött, hogy az üdülőterületen a kalandpark már kinyitott.

Oskovics Györgytől megtudtuk, hogy minden hónap első csütörtökén rendezik meg a sportnapot a stadionban, és októberben ismét lesz kerékpártúra is. A klubok közötti verseny ezúttal is folytatódik, ezzel is ösztönözve a minél aktívabb részvételt. Év végén hirdetnek majd eredményt. Az előző két évben az újvárosiak nyerték meg a vándorkupát, és talán ez is mozgósítja majd a többi civil szervezet tagjait.

A vásárhelyi Nyugdíjas Szövetség más mozgásformákat is előnyben részesít, Földesi Gyula tánctanár tart társastánc tanfolyamot a tagság számára heti rendszerességgel. A kezdeményezésnek nem az a célja, hogy színpadi produkciók szülessenek, de a szövetség helyi elnöke szerint ez sincs kizárva.

A Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségben Bán Sándor a sporttal kapcsolatos események szervezője. Örömmel újságolta, hogy folyamatosan növekszik a létszám, néha már szinte kicsinek bizonyul a sportpálya. Ezt azért is jó hír, mert ha igény van rá, talán sűrűbben is megrendezhetnék a programot. Keresik a bővítés lehetőségét, de nem egyszerű anyagi forrás hiányában. Így is nagy segítség, hogy a stadion havonta egyszer a rendelkezésükre áll. Bán Sándor szívügye a tájékozódási futás, és a nyugdíjasok is nyitottak erre a sportra, ezért idén is szeretnének ilyen versenyt. „Jó látni azt a jókedvet, élvezetet, amikor egy 4 fős csapat végigmegy a pályán, és egymásért hajtanak.” – fogalmazott a sportfelelős.

Kokovai Péter