A bál résztvevőit Tóthné Kecskeméti Katalin tanügyi tanácsnok köszöntötte, míg a bálat megnyitó Ménesi Sándor elmondta: a bál bevételéből a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az iskolai alapítvány, és a fenntartó önkormányzat által felújított padlózatú tornaterem kifestését is tervezik.

Ménesi Sándor portálunk kérdésére válaszolva elmondta: jól alakultak a nyolcadikosok felvételijei, a legtöbben vásárhelyi középiskolában folytatják tanulmányaikat, míg ősszel az eddigiekhez hasonlóan két első osztályt indít az iskola.

A vendégeket az iskola diákjai táncos műsorukkal köszöntötték. A negyedikes diákok a Szépség és a Szörnyeteg rajzfilm betétdalára angol keringőt adtak elő, míg a nyolcadikosok a karibi eredetű bacháta dallamaira mutattak be koreográfiát, majd vörös ruhába öltözve fergeteges rock’n’rollt jártak. Mindkét táncos csapat fiú tagjai virággal köszönték meg a táncot a lányoknak.

 

A nyolcadik B osztályba járó Balogh Dzsenifer elmondta: a próbák néhány hete alatt sajátították el a táncokat, és ő mindkét táncban megtalálta a szépséget. Párjával, Kun Gergővel táncolt mindkét produkcióban, és megállapította, hogy összetartó csapat alakult ki a táncosokból. Dzsenifertől azt is megtudtuk, hogy a Németh László Gimnáziumba adta be a jelentkezését, míg a második helyen a HISZK Corvin Mátyás tagintézményét jelölte meg.

Arnay