A politikus az MSZP szombati tisztújító kongresszusa közben újságíróknak azt mondta: a kongresszus mottója – a teremben olvasható feliratok szerint – “A változásért”, ő pedig a szocialista párton belüli változásokat szeretne. A kérdésre, hogy mi történik, ha nem nyer az elnökválasztáson, úgy válaszolt: akkor nem lesz változás.
Megismételte azt a pártelnöki pályázatában is szereplő tervét, hogy válasszák szét az elnöki, a frakcióvezetői és a miniszterelnök-jelölti posztot, s azokat három különböző politikus töltse be. Szanyi Tibor az MTI-nek korábban adott interjúban azt javasolta, hogy az MSZP párton kívüli kormányfőjelöltet állítson a következő választásokra.
Arra az újságírói felvetésre, hogy a most körvonalazódó új szereposztással több korábbi vezető politikus “a süllyesztőbe” kerül, úgy reagált: nem örül ennek, szerinte az MSZP sokat szenvedett amiatt, hogy meg akarták bontani “a generációs békét”.
Az esélyeit firtató kérdésre azt válaszolta, nem csinálta volna végig a három hónapig tartó belső kampányt, ha nem bízna a győzelmében.

forrás:MTI