Buzás Péter remek polgármester volt éveken keresztül ám mostanra mintha megváltozott volna a helyzet. Városa, a makóiak érdekei elé kerültek olyan pártpolitikai szempontok, amelyeknek a Parlamentben, vitákban lehet ugyan helye, de egy város irányításában aligha – mondta Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere annak kapcsán, hogy a szomszéd város vezetője éles kirohanást intézett kollégája ellen a sajtóban.

Buzás Pétert egy cselekvő, tettrekész embernek ismertem meg, és számos alkalommal, párthovatartozást, véleménykülönbséget félretéve egyeztettünk telefonon vagy személyesen. Most azonban valami megváltozott benne. Ideges, ingerült lett, és meglepően agresszíven reagált egy olyan ügyben, a makói kórház további működése ügyében, amely pedig lényeges kérdés az itt élők szempontjából.

Akik ismernek, tudják, hogy számomra sosem kérdés, mely térséget, mely vidéket képviselem. Hódmezővásárhely és Makó biztosan benne van, és sosem kevertem össze a parlamenti munkát a helyivel. Sajnálom, hogy kollégám most eltér korábbi szokásától, és hetet-havat összehordva beszél városról, kormányról, Lázárról, Parlamentről. Szerintem érdemes lenne megnyugodnia kicsit, és a városra, a makóiakra koncentrálnia, nem pedig az MSZP – kívülről is láthatóan – zűrös belső ügyeire. Ha balhé van párton belül, annak következményeit nem az embereken kell leverni.

Ha engem, mint képviselőt egy polgár megkeres, legyen orvos, kovács vagy tanár, igyekszem megoldani a problémáját, így tettem annak idején a vásárhelyi kórház esetében, s most ezt teszem a makói kórházzal is. Számomra ugyanis az a fontos, hogy a makóiak ellátása biztonságban legyen, s nem az, hogy a makói polgármester úgy érezze, ő diktál, mert az ő városa. A fontos, hogy legyen szülészet és gyermekellátás, és lesz is!

Szeretném, ha kollégám visszatérne ahhoz a magatartáshoz, hogy a város nem a polgármesteré, hanem az ott élőké, s ő csak szolgálatot teljesít. Az emberek szolgálatát. Én így teszek, s szerintem a régi Buzás Péter is így tett, azért kapott bizalmat többször is, amit most biztosan nem érdemes eljátszania – foglalta össze az ügy hátterét Lázár János.