A csoportvezető hangsúlyozta: akik még ezen a héten rendezik tartozásukat, azok nem kerülnek fel erre a listára, amely külön tartalmazza a 10 ezer forintnál magasabb gépjárműadóval, és ezer forint feletti iparűzési-, telek- és ingatlanadóval tartozók nevét, címét és a kintlévőség összegét. A befizetés rendes határideje március 19-én lejárt, így a későn fizetőknek késedelmi díjat kell fizetniük, de a listára való felkerülést az ezen a héten történő befizetéssel, átutalással el lehet kerülni. Ezen túl az önkormányzat él a behajtás módszerével is.

A közzétételt már törvény teszi lehetővé a hivatal részére – mondta el a csoportvezető és hozzátette: számos magyar település követi Vásárhely példáját. Aki nem biztos, hogy teljesítette helyi adó befizetését, vagy nem tudja, mekkora összeggel tartozik, az kérheti az adócsoport segítségét a Városháza földszint 14-es irodájában, vagy az adócsoport 530-156-as számán.

Antal István úgy véli, hogy a tavaly már bevált módszer alkalmazásával az elmúl évhez hasonlóan, alacsony szinten tudják tartani az önkormányzat adó kintlevőségeinek mértékét.

Arnay