Remek mérkőzést láthattak azok a szurkolók, akik kilátogattak a kecskeméti stadionba, hiszen az idényt két vereséggel kezdő hazaiak és a két győzelemmel rajtoló vásárhelyiek egyaránt győzelemre játszottak. A találkozót megelőzően a pénteki NB I-es Honvéd – Kecskemét mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Tököli Attila és Bori Gábor is jelezte Török László edzőnek, hogy játékával szívesen segítene a KTE második csapatának az első tavaszi győzelem megszerzésében. A lilák mestere azonban úgy döntött, hogy nem kockáztatja a két labdarúgó esetleges sérülését, hiszen rájuk a hátralévő NB I-es fordulókban még komoly szerep hárul.

Az első félidőben felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. Szünet után a hazaiak leginkább a pontrúgások utáni kapu elé ívelt labdákból veszélyeztettek, de igazán nagy helyzetük nem adódott, a kisebb lehetőségeiket pedig a vásárhelyiek kapusa, Kovács Krisztián magabiztosan hárította. A kecskeméti kapu gyakrabban forgott veszélyben, Domonkos előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, míg Bakos kapuba tartó lövése a bevetődő hazai védő kezéről vágódott ki, de Takács játékvezető nem ítélt büntetőt. A hajrában már egyik csapat sem kockáztatott, így maradt a gól nélküli döntetlen.

A vásárhelyiek a három tavaszi fordulót követően hét pontot gyűjtöttek, és április 1-jén (vasárnap) 16.30-as kezdéssel hazai pályán, a Jánoshida ellen tovább szaporíthatják pontjaik számát, ami elengedhetetlenül szükséges, ha célkitűzésüknek megfelelve a középmezőny első felében akarnak végezni.

Az NB III Alföld csoport 18. fordulójában:

Kecskeméti TE II. – Hódmezővásárhelyi FC 0-0. Kecskemét, 100 néző. Vezette: Takács T.
KTE II.: Antal – Hajnal (Faragó B.), Szabó Gy., Szénási, Brdaric – Tölgyesi (Máté G.), Forró, Balog Sz., Hegedűs – Farkas A., Sarus (Csima). Edző: Török László.
HFC: Kovács K. – Boros, Antal K. (Bakos Á.), Kavaric, Marton – Varga M., Sipos, Juhász II. S., Varga I. – Kökény (Molnár Zs.), Domonkos (Lékó). Edző: Szűcs Róbert.
Jók: Szabó Gy., Szénási, Forró, Hegedűs, illetve Kovács K., Kavaric, Marton, Kökény.

Török László: “Sajnálom, hogy a csapatom nem tudta megszerezni első tavaszi sikerét, bízom benne, hogy mihamarabb túl tudunk lendülni a holtponton.”

Szűcs Róbert: “A helyzetek alapján győzhettünk volna, de összességében igazságosnak tartom a döntetlent.”

Forrás: SzegedMa.hu