A “Nagy vagy” játék március 17-i első fordulójában jól vette az akadályokat a kisteleki csapat, 3. helyen továbbjutottak. Kelemen Zita volt az ötletadó, hogy kisteleki csapat is részt vegyen a “Nagy vagy” játékban. Ez a megmérettetés általános iskolák között zajlik, a csapat összetételét előírják. A verseny előtt pár nappal derül ki melyik celebet sorsolják a csapathoz. A készülést nehezíti, hogy körülbelül másfél héttel az adott forduló előtt hozzák nyílvánosságra pontosan mik lesznek a feladatok. Vízi és szárazföldi megmérettetéseken kell helyt állni, a feladatok fordulónként változnak.

A csapatot két alsós (egy lány, egy fiú), négy felsős (két lány, két fiú) és négy felnőtt (két nő és két férfi) alkotja. A 10 főből 9-en játszanak, a 10. tag egy celeb, a kisteleki csapat esetében Katus Attila volt az első fordulóban, aki nagyon nagy segítséget jelentett. 6 csoportban 36 csapat mérkőzött meg, 1 csoportban 6 csapat van.

Március 17-én Budaörsön zajlott az első forduló, a sportcsarnok és az uszoda egy épületben található. 3 vízi szám volt, 4 szárazföldi, illetve közben egy kis elméleti feladat. A versenyszámok úgy vannak felépítve, hogy egy általános erőnléti állapotot feltételeznek. Nagyon sokat számít az összecsiszoltság, ügyesség, rafináltság.

A következő fordulóig az erőnlétüket erősítik a résztvevők heti 3 alkalommal, akik április 7-én ismét harcba szállnak. Az első elődöntő során pár fanatikus szülő szurkolt a csapatnak, a második fordulóra már népesebb szurkolótábort szeretnének magukkal vinni.

Török Anita