1971-ben alapított egyszemélyes vállalkozást, amely alapja volt a ma is sikeresen működő Protetim Orvosi Műszergyártó Kft-nek. 1976-ban egy televíziós riport felhívására jelentkezve, s a közel egy évig tartó fejlesztői munka eredményeként 1977 áprilisában beültetésre került az első magyar gyártású unicondylaris térdprotézis, melynek sikeressége alapozta meg a beteg emberek segítségét célzó elhivatottságát.

Ezzel megteremtette a hazai implantátumgyártás elindulását.

Termékeit vezető klinikák orvosprofesszoraival, kutatóintézetekkel, műszaki egyetemekkel közös kutatás-fejlesztési tevékenységek eredményeként tökéletesítette.  A termékválaszték bővítése során 1982-ben beültetésre került az első magyar gyártású csípő, 1983-ban a tumoros nagyízületi térdprotézis, 1987-ben pedig megkezdődött a fogászati implantátumok fejlesztése.

Az implantátum gyártásban elért eredményeit Magyarországon és nemzetközileg is elismerték.

Számos kitüntetést tudhat magáénak, így

– az Országos Találmányi Hivatal Fődíja
– Golden Medal díj a moduláris tumorprotézis rendszerre
– Special Prize díj a cementes, cement nélküli és dysplasias csípőprotézis családra
– Honthy Hanna díj
– Bronz Medal Genf Nemzetközi Találmányi Kiállítás
– Golden Medal Iasi Nemzetközi Találmányi Kiállítás
– Gábor Dénes díj     –   Novofer Alapítvány
– Pro Urbe díj
– Hódmezővásárhely díszpolgára

Egész életét annak szentelte, hogy az általa gyártott termékek hozzásegítsék a beteg  embereket ahhoz, hogy megszabaduljanak fájdalmaiktól és újra egészséges emberként teljes életet éljenek.

Juhász Imre az emberi szervezetbe ültethető csont- és ízületpótló protézisek magyarországi gyártásának, fejlesztésének úttörője, a Protetim Orvosi Műszergyártó Kft. tulajdonosa, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város díszpolgára 76 éves korában elhunyt.

Búcsúztatása 2012. március 27-én, kedden 14:30 órakor lesz a hódmezővásárhelyi Kincses temetőben.

Juhász Imrét Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

 

Forrás:
Göbl Vilmos