Iskolánkban kiemelt fontosságú, hogy a keresztények legnagyobb ünnepére a Húsvétra megfelelő módon készüljenek fel a gyerekek, felnőttek, pedagógusok egyaránt – kezdte beszélgetésünket Juhászné Wolf Edit, akitől megtudtuk, hogy ezért a Diákönkormányzat már hetekkel ezelőtt összeállította a programokat.

Az első alkalmat március 1-én rendezték meg, majd azóta, minden héten, csütörtökön délután különböző programokkal várják a gyerekeket. Szinte minden teremben van állomás, ahol a gyerekek hol tudásukról, hol pedig ügyességükről adnak számot. Teszteket töltenek, tojást festenek, de előadáson, filmvetítésen és közös éneklésen is részt vehetnek a diákok, sőt idén minden osztály ellátogat a belvárosi templomba, ahol végigjárnak egy-egy keresztutat.

Az alsó tagozatosok között rajzpályázatot is hirdettek, akik már február 22.-e óta készülnek a Húsvétra. Az osztálytermekben már ott díszelegnek a Húsvéti jelképek, de a kicsik sem maradnak ki a sportversenyekből, hiszen osztályok közötti bari-váltót tartanak.