Horváthné Ruzsa Anita, a kollégium könyvtárosa, projektfelelős elmondta, rendezvényük célja, hogy felhívják a „már majdnem felnőttek” figyelmét a vízfogyasztás fontosságára és szükségességére, valamint arra, hogy természetes vízforrásainkra a lehető legjobban vigyázzunk. Ezt próbálták minél színesebben, minél több megközelítésben megmutatni.

A programot egy előzetes pályázati felhívás előzte meg, rajz- és fotópályázatot tettek közzé a kollégiumi újságban, amelyre szép és igényes pályaművek érkeztek. A pályázat eredményhirdetésével kezdődött a március 21-i rendezvény. Ezt követően különböző helyszíneket járhattak végig a kollégisták. Egy külső helyszín is volt, a szennyvíztisztító telepet tekintette meg egy csoport. A kollégiumi állomáshelyeken például Vásárhely híres kútjaival ismerkedhettek a diákok puzzle formájában, vizes költeményeket alkothattak megadott szavakból, az ebédlőben vízzel kapcsolatos játékokat játszottak (ott jártunkkor éppen activity zajlott) illetve vizes kísérleteket végeztek, a könyvtárban a 12 éve történt tiszai ciánszennyezésre emlékeztek, valamint az egyik kollégista, a csépai Pintér Dóra személyes élményeit osztotta meg a 2 évvel ezelőtti tiszai árvízről, de lehetett különböző vizeket is kóstolni, Kispál László a Pí-vízről tartott előadást, és Tiszával, Dunával kapcsolatos népdalokat lehetett tanulni.

A kollégium hagyományos esti zenés rendezvénye, a Teabár ezúttal Vízbárrá változott, a mulatsághoz a talpalávalóról Arany-Tóth Attila gondoskodott.

A rajz- és fotópályázat díjazottjai:
Fotó: 1. Juhász Anna, 2. Danicska Dóra, 3. Kovács Anikó
Rajz: Bánfi Szilvia
Különdíj: Bánfi Szilvia

Kokovai Péter