Ami örömet okoz, azt az emberek szeretik csinálni. Miért ne lehetne a mozgás öröm?


1. A sport lehet játék!A mozgás nem egyenlő a lihegéssel, a pulzusszámlálással, és az aerobikórával. Fára mászni, birkózni, kergetőzni, görkorcsolyázni mind olyan mozgásformák, amik nem csak testet dolgoztatják meg, hanem a lelket is felvidítják. Egy kicsit mindenkiben él még a gyermek. Ha valaki jobban kedvel csapatban, társaságban lenni, a labdajátékok egyszerre tudják a mozgás mellett a játékosságot és társaság iránti igényt is kielégíteni. Extra előnyA társas, játékos, örömmel végzett mozgás stressz-csökkentő is egyben.

2. A sport esztétikai élmény is!Van, akit a teljesítmény és folyamatos fejlődés doppingol. Ám előfordulhat, hogy a fejlődés megtorpan, és úrrá lesz a elégedetlenség. Ilyenkor érdemes az eredmények helyett inkább magára a mozgásra figyelni, arra, hogyan működik a test, egy kicsit elmerülni a mozgás esztétikájában. Ezzel a módszerrel könnyebb kibekkelni a hullámvölgyeket.

3. Sport a kutyával!A kutya az ember legjobb barátja. Rendszerességre szoktat, a szabad levegőre űz, és a közös játék igazi kikapcsolódás, búfelejtő. Kut
Extra előny – A kellemest a hasznossal: a csekkbefizetés, levélfeladás, bevásárlás mind beiktatható a napi mozgásidőbe.

4. Biciklivel a munkábaVárosi dugó reggelente, vagy késik a busz, esetleg kimarad egy járat. A mindennapi reggeli stressztől megmenekíthet a bicikli. Feszült nap előtt, vagy kikészítő nap után nincs jobb dolog, mint jól beleállni a pedálba, és hagyni, hogy a mindent magunk mögött hagyjunk.

forrás:patikamagazin.hu