– Az ovicsalogatónak már nagy hagyománya van a településen, melyet minden intézmény megrendez, abból a célból, hogy a szülők megismerkedjenek azzal az óvodával, ahová majd beíratják gyermeküket. Mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy a kicsik is megszokják az óvodai légkört és könnyebben menjen majd nekik a beilleszkedés – tudtuk meg Patkósné Dezső Katalintól.

Főként azokat a szülőket várták, akik a körzetben laknak. Szerdán a Szent István Általános Iskola és Óvoda három telephelyén is programokkal, játékokkal várták a gyerkőcöket és már a leendő óvónőik fogadták őket, természetesen abban a teremben, ahová majd „beköltöznek” az ősszel.

Patkósné Dezső Katalin elmondta, hogy intézményükben több programra is hívják a fiatalokat. Ilyen a gyereknap, vagy éppen a gólyafiókák fészekrakó napja, melyet augusztusban rendeznek.

– Sokan eljönnek, a szülőkre egyre inkább az a jellemző, hogy több óvodát is megnéznek és majd csak utána döntenek, hogy hova íratják be gyermeküket – mondta az igazgatóhelyettes, akitől megtudtuk, hogy a beiratkozási időpont március 26-tól március 28-ig tart.