A rendkívül fontos összecsapáson a hazai együttes több lehetőséget dolgozott ki, s nagyobb részben fölényben is futballozott. Ugyanakkor a vendégek is sokat dolgoztak, s rászolgáltak volna egy pontra, amitől nem is álltak távol. Egy ritkán látható potyagóllal kerültek hátrányba, ám a hajrában egyenlíteni tudtak. Végül azonban a hosszabbítás perceiben egy balszerencsés öngól megpecsételte sorsukat. Diadalmaskodott tehát a Tápé, s a játék képe alapján nem is mondható érdemtelennek a győzelmük.

Labdarúgó megyei I. osztály 19. forduló:

Tápé ESK – Mindszent SE 2-1 (1-0)

Egyre élesebb a kiesés elleni küzdelem a megye élvonalában. A 4 pontos sereghajtó Balástya helyzete rendkívül nehéznek, már-már kilátástalannak tűnik, hogy kik (és hányan – még ketten vagy hárman?) lesznek a további osztályváltók, egyelőre nehéz megjósolni. Óriási a tömörülés a tizedik és a tizenhatodik hely között. Szombati sikerével a Csanádpalota immár 21 pontos (ezzel tizedik). Őket a 18 pontos Mindszent és Röszke követi, majd 15 ponttal a Szegedi VSE és a Hódmezővásárhely II. következik a sorban (éppen vasárnap ütköznek meg egymással), a tizenötödik Ujszegedi TC-nek 12, míg a tizenhatodik Tápénak 11 pontja van. Csak és kizárólag a győzelmek jelentenek tehát menekülőutat az érintetteknek, egy-egy döntetlennel nem sokra lehet menni!

Ami a mi párosításunkat illeti, ráadásul a Mindszent és a Tápé is vereséggel kezdte a tavaszt, igaz, az élmezőnyhöz tartozó együttesekkel találkoztak. Tóth Csaba legényei odahaza maradtak alul 1-0-ra az Ásotthalommal szemben, míg Stetakovics Marinko tanítványai Algyőn kaptak ki 2-0-ra. Őszi összecsapásukon pedig 4-1-es mindszenti siker született (gól: Mihály T., Mihály R., Nana R., Orosz Á., illetve Jenei Cs.).

Így változott a Tápé kerete:

Érkezett: Bárkányi Bálint (HFC), Brinszky Adrián, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Szélpál Attila (mind Kiskundorozsma), Csiki Attila (Buzsák), Erdei Gergő, Kárász Dávid (Universitas), Juhász Imre, Németh László (mindkettő Balástya), Igor Tumbas (szerb), Varga Attila (Sándorfalva).
Távozott: Bazsik Tamás (FK 1899 Szeged), Farkas Ádám (Kiskundorozsma), Makra Zoltán, Székely András (mindkettő Zsombó), Markó Tibor (Szőreg).

Így változott a Mindszent kerete:

Érkezett: Kocsis Zoltán (Győr), Kurucsai Zsolt (újrakezdte).
Távozott: Mihály Tamás, Nana Roland (mindkettő Kistelek), Papp Zoltán (Székkutas), Széll Norbert (Szentesi Kinizsi).

 

Forrás: Szegedma