Kicsit szűkösebb helyen, de mégis a honosítás közelében szerettek volna maradni a hagyományos rendezvénnyel, mondta el Sonkoly Ágnes a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ programszervezője, a délután házigazdája.

Évről-évre a régióban élő nemzetiségeket szólítják meg, valamint a helyi, igen aktív népdalkörök, egyéni előadók fellépésre is számítanak. Az ünnephez kapcsolódóan katona dalokkal is készültek. A rendezvény egyik el nem titkolt célja, hogy életben tartsa a még működő kórusokat, számukra egy színes délutánt, és nagyközönség előtti fellépést biztosítson.

A magyar népdalok mellett Apátfalva és Tótkomlós is képviseltette magát, szlovák, szerb, tót, és horvát dalok is elhangzottak. A délelőtti fellépés után a székkutasi asszonykórus is egyesült, most mint Kék Ibolya dalkör léptek színpadra. A fellépők sorát a legkisebbek nyitották, az ovisok népdalaikat népi játékokkal hozták el. Szakáll Florica román nyelvű népdalokat énekelt, emellett pedig a vásárhelyi olvasókörök hozták el saját dalösszeállításukat.

Szombat Mihály