Többen jelezték jelezték, kommandósok vittek el egy fiatalt, akiről úgy tudják, találtak nála kábítószert.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat négy előzetes letartóztatásban és egy szabadlábon lévő személlyel szemben – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Elmondta, a nyomozás elrendelésére azután került sor, hogy a főkapitányság nyomozói és az akció osztály rendőrei 2012. február 26-án Orosházán igazoltattak egy 26 éves nőt és egy 28 éves férfit. Jelentős mennyiségű kábítószert találtak náluk, amit lefoglaltak. A férfit és a nőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság az ügyészség indítványára el is rendelt.

Ezt követően felmerült annak a gyanúja, hogy a nő és a férfi korábban már több alkalommal tartottak maguknál kábítószert, melyet különböző személyeknek tovább értékesítettek. A nyomozók az elmúlt két hétben további három férfi ellen indítottak eljárást. Közülük ketten, egy 26 és egy 33 éves férfi előzetes letartóztatásban vannak. Az ötödik gyanúsított, egy 37 éves férfi szabadlábon védekezik.

Forrás: beol.hu