A kormányzati hírportálon közzétett információ szerint: a szakember eddig a szakminisztérium vízgyűjtő-gazdálkodási év vízvédelmi főosztályát vezette. kováács Péter március elsejei hatállyal váltotta Kling Istvánt a helyettes államtitkári poszton.
Kovács Péter vízépítő mérnökként diplomázott, majd a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál kezdett dolgozni 1988-ban. Ezután a Felső-Tisza-vidéki Zöldhatóságnál folytatta munkáját környezetvédelmi felügyelőként.
A szakember a központi államigazgatásban 1997 óta vállal szerepet: mindvégig a vízgyűjtő-gazdálkodás, vízvédelem területén dolgozott. A vízügy átalakításával éppen ez a terület kap komoly szerepet a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
A közmunkaprogramok összehangolása érdekében január elsejétől a Belügyminisztérium irányítja a vízügyi igazgatóságokat, így az ár- és belvíz elleni védekezést és megelőzést is.
A Vidékfejlesztési Minisztérium a továbbiakban a teljes vízügyi ágazat jogi szabályozásáért, a stratégiaalkotásért, a szakmai irányításért, valamint a nemzetközi kapcsolatokért felelős. Különös tekintettel a vízgyűjtő-gazdálkodásra és az ivóvízvédelemre – olvasható a kormany.hu-n.

forrás:MTI