Oskovics György, a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke elmondta, hogy megalakulásuk óta hagyomány ez az ünnepség, és 7 éve az önkormányzatnak köszönhetően a Fekete Sas nagytermében tartják az eseményt.

Megjegyezte, a szervezet életében nagyon fontos szerepet játszanak az asszonyok, hiszen a 23 nyugdíjas klub, olvasókör és kertbarát kör tagságának és vezetőségének zömét ők adják. A férfiak valamiért kevésbé vesznek részt a nyugdíjas klubok irányításában. Talán ennek a kisebb aktivitásnak is köszönhető, hogy a nőnap mintájára nem szerveznek férfinapot. Bár Oskovics György szerint a Nyugdíjas Gulyásparti bizonyos fokig tekinthető férfinapnak is, hiszen a bográcsos főzésben ők viszik a prímet.

Az ünnepségen jelen volt Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke, aki azt kívánta a hölgyeknek, hogy valamennyien megélhessék azokat a szerepeket, amelyeket a nők számára az élet kínál (feleség, anya, nagymama). Hozzátette: „Az lenne a legnagyobb ajándék, ha mindenki maga választhatná meg, hogy melyik szerepében mit csinál.”

A szebbik nemnek műsorral is kedveskedtek. Markó Sándor, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulója Petőfi Sándor Csokonai című humoros versét szavalta el, majd a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény tánckarának és zeneszakkörének tagjai adták elő közös produkciójukat. A Promenád Táncsport Egyesület táncosai latin táncokat jártak, a Bessenyei-díjas Fandante Kamarakórus dallal köszöntötte az ünnepelteket, ezután mazsorettek léptek színpadra, és a fellépők sorát Kardos Istvánné zárta egy vidám verssel.

A nőnapi ünnepség a megjelentek megvendégelésével zárult.

Kokovai Péter