Nem várt pozitív kezdéssel indult el a derekegyházi Művelődési Ház működése a felújítást követően – mondta el megkeresésünkre Szabó István, polgármester, akitől megtudtuk, hogy sikerült felvenniük egy helyi hölgyet, aki jól koordinálja az intézmény programjait.

Sok plusz dolog kezdődött el a felújítás után az intézményben. Rendszeres táncház működik, de több napon különböző aerobic és zenés tornák is vannak. A kézművesség és a színjátszó kör is beindult, míg a helyi vállalkozóknak fenntartott irodahelyiséget is nagyon sokan veszik igénybe – mondta Szabó István, majd hozzátette, hogy a könyvtárban pedig folyamatosan interneteznek a diákok, illetve a büfé is jól bevált.

Nagy megelégedésére vált a falunak, ahogyan most működik az intézmény, de reméljük, hogy ez így is fog folytatódni, hiszen nagyon sok rendezvényt bonyolítunk itt le – folytatta a polgármester, aki külön örül, hogy ennek a háznak át tudták adni a nemzeti ünnepek megszervezését. Mindezek mellett sportmajálist, gyermeknapot, egészségnapot, környezettisztasági napot rendeznek majd idén, de a legnagyobb eseményük a palacsinta fesztivál, a falunap lesz.

A fesztivál július 7-én kezdődik és 14-én ér majd véget, melyre már nagyon készülnek. Idén is új rekordot szeretnénk felállítani, ugyanis 168 órán keresztül, azaz egy teljes héten át sütik majd a palacsintát. A finomság mellett természetesen a programok sem maradnak el, melyet minden nap este bonyolítanak majd le. Zárásként pedig a falunapi fergeteg kerül megrendezésre a település központjában.

Nyáron további rendezvényeket, táborokat tartanak majd. Szeptemberben pedig a szokásos fogathajtó versenyt tartják Tompaháton.