Az Un-Break My Heart Toni Braxton amerikai énekesnő második kislemeze második, Secrets című albumáról. A Diane Warren által írt ballada Braxton legismertebb száma. A You’re Makin’ Me High után Braxton második listavezető dala a Billboard Hot 100-on, ahol 1996 végén és 1997 elején tizenegy hétig állt az első helyen, Braxton minden dala közül a legtovább. A Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs listán a 2. helyig jutott. A dal háttérénekese Shanice Wilson R&B-énekesnő.

A kislemez az USA-ban és Ausztráliában is platinalemez. Braxton Grammy-díjat kapott a dalért legjobb női énekes előadás kategóriában.
A dal videoklipjét Billie Woodruff rendezte. A klipben Braxton a szerelme (Tyson Beckford modell) halálát gyászolja. A dalhoz számos remix készült, az egyik listavezető lett a Billboard Hot Dance Club Play slágerlistán 1997 első negyedében.

Braxton a dalt spanyolul is elénekelte, Regresa a mi („Gyere vissza hozzám”) címmel. Az olasz Il Divo (akikkel később Braxton együtt énekelte a The Time of Our Lives című dalt) ezt a változatot dolgozta fel 2004-ben első, Il Divo című albumukon. Yuridia mexikói énekesnő, aki több, eredetileg angol nyelvű balladát is elénekelt spanyolul, szintén elénekelte a dalt Habla el corazón című albumán.

1998-ban Alla Gorbacheva orosz popénekes dolgozta fel. Johnny Mathis is feldolgozta, valamint Alexander O’Neal is 2008-as, Alex Loves című albumán. Magyarul Pintácsi Viki énekelte el Széttört egy szív címmel.

forrás: wikipedia.org