Eredmények:

HLKC – Orosháza KSC 11-5 (6-2)
Szeged KKSE – HLKC 7-12 (6-6)
Orosháza KSC – Szeged KKSE 8-16 (4-8)

Végeredmény:

1. HLKC
2. Szeged KKSE
3. Orosháza KSC

Gólszerzők: Mérai Maja15, Besenyi Napsugár 5, Kálló Barbara 2, Tarján Petra 1.

Kis Márk edző: “A lányok nagyon nagy lelkesedéssel vágtak neki a hétnek, mivel nagy meccs-éhségük volt már és ez a hétvégi két edzőmeccs lázba hozta őket. Egész héten nagy hajtás volt a részükről és kellőképp motiváltak voltak. Külön megjegyezném hogy a héten tanult támadási variációk megvalósítása volt a célunk, éles meccshelyzetekben.

Az első meccset (Orosháza ellen) kicsit álmosan és izgulva kezdte a csapat, el kellett telnie jó néhány percnek ahhoz hogy a kidolgozott helyzeteket gólra, gólokra váltsuk. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt valami fényes. A védekezésünk jól működött, bár néha akadt egy két hiba is. A lendületes támadások és az ehhez párosuló zárt védekezés magabiztos sikert eredményezett!

A lefújást követően 15 perccel később már kezdtük is a második meccset (Dorozsma ellen).  Az ellenfél itt már keményebb és más játékerőt képviselt. A lányok támadásban a kért játékot játszották és a technikai hibáktól eltekintve ismételten a helyzetkihasználással adódtak a legnagyobb problémáink. A védekezésünk időnként hagyott némi kivetnivalót, sokszor az egy-egyben maradt védőim túl nagy lendülettel vagy éppenséggel ütemkéséssel próbálták faultolni az ellenfelet. Ennek meg is lett a következménye, rengeteg büntetődobáshoz jutott az ellenfél. Ebből viszont csak néhányat tudott értékesíteni  mert a kapuban nagyon jól teljesítő Kalmár Dóra szinte kivédte az összeset.

A lányok mindent megtettek a győzelemért küzdöttek becsülettel, hajtottak, és ami számomra különösen nagy örömöt okozott védekezésben nemcsak, hogy biztatták egymást, beszéltek és összezártak. A védekező munkájáért külön szeretném megdicsérni Besenyi Napsugárt és Kis Noémit akit talán még edzésen sem láttam ennyire jól védekezni. A támadásban a Mérai Maja, Kálló Barbara és az említett Besenyi Napsugár trió villogott. Barbara és Napsugár főleg a társaik helyzetbehozásában jeleskedtek, míg Maja a gólszerzésben. A szélsők egy kicsit haloványabb teljesítményt nyújtottak, mint szoktak, de panasz nem lehet rájuk hozták a jó védekezést és támadásban is sokat segítettek a csapattársaiknak még, ha ezek gólokban nem is nyilvánultak meg. A meccs vége magabiztos HLKC győzelem lett, ami után a lányok nagy ünneplésbe kezdtek.