Az Óvodás hetet a környék óvodáinak rendezik meg. Hétfőtől szerdáig iskolanyitó fogalkozások lesznek, a vendégek tanórákon vesznek részt és az iskola laptopjaival ismerkednek – tudtuk meg Botkáné Kovács Henriett tanítónőtől.

Kedd délután „Mi van a ládikóban” címmel a leendő elsősök szüleinek tartanak kreatív, interaktív foglalkozást. Az apukák és anyukák megmutathatják, mire képesek az iskolapadban.

Szerda délután játékos sportvetélkedőt rendeznek, amelyen a Malom, a Pál és a Pálffy utcai óvodások, valamint az iskola elsősei alkotnak egy-egy csapatot. A gyerkőcök mellett óvó- és tanító nénik, továbbá szülők is erősítik a versengő csoportokat.

Csütörtökön lesz a „De nehéz az iskolatáska” című hagyományos rajzpályázat eredményhirdetése és az óvodás mesemondó versenye. Ezen a napon délelőtt az első két órában a leendő elsős tanító nénik mutatkoznak be.

A következő tanévben két osztályt indítunk az iskolában, így 50-60 elsőst várunk szeptemberben – mondta el Botkáné Kovács Henriett.

Az Óvodás hét első napján a Malom utcai óvodások érkeztek látogatóba. Az egyik csoport elmélyülten nyomogatta a tanulói laptopok klaviatúráját, a másik csoport zöld köpenyt viselő iskolások mellett ülve vett részt egy órán, melynek témája a tavasz volt. A diákok közül többen sportversenyen nyert érmeiket is nyakukba akasztották, hogy imponáljanak a kis vendégeknek. Az ovisok pedig minden különösebb eligazítás nélkül jelentkezésre emelték a kezüket, amikor tudták a választ.

Kokovai Péter