A Nirva Tours Erdélybe szervezett útjait széles körben ismerik. 5 illetve 6 napos utakat szerveznek májustól őszig több időpontban, létszámtól függően kisebb vagy nagyobb autóbusszal.

A résztvevők Szalontát veszik célba először, ahol megnézik a Csonka tornyot benne az Arany János Múzeumot. Utána Nagyvárad neves épületeit és tereit mutatják be, majd a Király Hágón megállnak, ahol igazából kezdődik Erdély területe. Ezt követően rövid szünetet tartanak Csucsánál, ahol ugyan Ady Endre házába nem lehet bemenni, mert román költőnek adták ki, de magára a hozzá tartozó parkra rá lehet nézni.

Ezután Kolozsvár következik, közben megszállnak az utazók magyar panziókban. Nagyon sokat fejlődtek az erdélyi, romániai szálláshelyek, sok kis magyar panzió épült, melyek szebbek, hangulatosabbak, mint a nagyméretű szállodák.

Kolozsvár bemutatása során meg lehet ismerni Mátyás király szülőházát, a város legszebb terét, nagytemplomát és a többi nevezetességet. Majd az utazás a Tordai Hasadéknál folytatódik, ahol, ha az időjárás engedi túrázni is lehet. Ezt követően továbbutaznak, a következő éjszaka a szállás Parajdon van.

Minden este vacsora és másnap reggeli vár mindenkit a szálláshelyeken, a vacsorán kipróbálhatjuk a helyi ételeket.

Parajdról ún. csillagtúrákat szerveznek a Gyilkos tóhoz, a Pokol Kapujához, Székelyfürdőre, Farkaslakára. 6 napos út esetén eljuthatunk egészen Csíkszeredáig, onnan a Szent Anna tóhoz, Lápos tóhoz. Tulajdonképpen mindkét út körútnak is tekinthető.

Idén először szervez a Nirva Tours utat a Feketetói vásárba.

Az érdeklődőket sok szeretettel várják Hódmezővásárhelyen a Deák Ferenc u. 19. szám alatt, a Nirva Tours irodájában, mely további elérhetőségei:  tel 62/534-310, 62/534/311 e-mail: nirva@vnet.hu, weboldal: nirvatours.hu.

Török Anita