Természetesen vannak apróbb döccenők a kezdeti időszakban, mondta el portálunknak dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. A dolgozóknak meg kell ismerni a rendszer működését, így például az informatikai rendszer működését is. De napról-napra jobb a helyzet, és az osztály munkatársai azt a visszajelzést adják, hogy egyre gördülékenyebb és rugalmasabb az ellátás.

A főigazgató felhívja a figyelmet arra, hogy néhány alkalommal várakozásra kényszerülnek a betegek. Ez azért van, mert nem érkezési sorrendben látják el őket, hanem az esetek súlyosságát veszik figyelembe. Ezek az apró problémák hosszú távon azonban kiegyenlítődnek majd. A működést illetően a sürgősségi kiállta a próbát, és a betegek biztonsága is magasabb szintre került.

Az ellátottak is örülnek az új osztálynak, hiszen aki nagy bajban van, és helyben megfelelő ellátásban részesül, az nagyon hálás, mondta dr. Kallai Árpád. Eddig nem volt különösebb gond, minden megfelelően működik, és minden remény szerint ez így is marad majd.

 

Kovács Péter