A vásárhelyieknél Kökény, Marton és Bakos sérülés, illetve betegség miatt nem állt Szűcs edző rendelkezésére, így a HFC mestere még mindig nem tudta az általa elképzelt kezdőcsapatot pályára küldeni. Az első húsz perc tapogatózó játékkal telt. A 22. percben alakult ki az első helyzet, Varga Máté már elvitte a labdát az orosháziak kapusa mellett, de az üres kapuba tartó gurítását az egyik vendég védő a kapu elől kivágta. A 28. percben Lövei nagy lövését ütötte szögletre Kovács. A 36. percben góllá ért a hazaiak mezőnyfölénye, Domonkos bal oldalról remekül belőtt szabadrúgását Antal Krisztián fejelte a kapu jobb oldalába, 1-0. Négy perc múlva növelte előnyét a vásárhelyi gárga, Varga István kapott jó átadást a kaputól 20 méterre, majd egy igazítás után 18 méterről a kapu jobb sarkába lőtt, 2-0.

Szünet után azonnal góllal nyitottak a hazaiak, Boros jobb oldali beadását Domonkos pörgette kapura, Lévai kapus ezt még bravúrral kiütötte, de az érkező Varga István közelről a rövid sarokba lőtt, 3-0. A folytatásban Varga Máté kétszer is nagy helyzetben rontott, majd az orosházi támadók is kihagytak két lehetőséget. A cseréket követően kissé leült a játék, a hajrában előbb Molnár Zs. hagyott ki ígéretes lehetőséget, majd Dragan Crnomarkovic fejese szállt mellé. Az egykori Fradi védőnek ez volt az utolsó vásárhelyi megmozdulása, hiszen a lefújást követően a HFC vezetése úgy döntött, hogy a két szerb középső védő közül a fiatalabb, Nikola Kavaric mellett teszi le a voksát, Crnomarkovicsnak pedig megköszönik a Vásárhelyen töltött napokat.

Szűcs Róbert: “Játékunk még nem volt gördülékeny, időnként sok hibával játszottunk. Az összjátékban még sokat kell javulnunk a hátralévő két hétben, de azért voltak már biztató jelek is. A keretünk véglegessé vált, a pályát végre tudjuk használni, így a bajnoki rajtig mindent a formábahozásnak kell alárendelnünk.”

Hódmezővásárhelyi FC (NB III) – Orosházi Rákóczi Vasas (megyei I.) 3-0 (2-0)

Háromszor talált a Tápé

Az első félidőben Brinszki 17 m-es szabadrúgásból szerzett vezetést a vendégeknek. Szünet után Péter büntetőből növelte az előnyt, majd Vetró is betalált. A félidő közepétől átvette az irányítást az erősen tartalékos vásárhelyi gárda, előbb Molnár egy védelmi hibát kihasználva szépített, majd Juhász II. is betalált, de egyenlítésre már nem maradt ideje a hazaiaknak.

Hódmezővásárhelyi FC II. (megyei I.) – Tápé ESK (megyei I.) 2-3 (0-1)

Forrás: Szegedma