A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon kiszabott kilenc és fél éves büntetést, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.
A 34 esztendős érettségizett, szobafestő-mázoló és hegesztő szakképesítéssel rendelkező, alkalmi munkákból élő Rekiczki Gusztáv korábban többször – köztük folytatólagosan, részben társtettességben elkövezett rablásért – is volt büntetve. A vádlott 2011. január 31-én délelőtt ért Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren található ékszerüzlethez. Azzal a szándékkal ment be a boltba – ahol egyetlen eladónő dolgozott – , hogy ott nagy mennyiségű arany ékszert zsákmányol. Az üzletbe lépve azonnal elővett a ruhájából egy fekete, fémből készült, fegyvernek látszó tárgyat, majd a pult fölött átugrott. Megragadta az ott álló eladónő bal karját, a fegyvernek látszó tárgyat pedig az eladónő fejéhez szorította.


Az asszonynak már az üzletbe érkezéskor gyanús lett a vádlott, ezért igyekezett úgy helyezkedni, hogy a pult alatt lévő, néma riasztógomb kézre essen neki. Amikor a vádlott átlendült a pult fölött, az eladónő kétszer is megnyomta ezt a gombot, majd leguggolva megnyomta a riasztórendszerhez tartozó lábbal működtetett pánikgombot is, mire a vádlott, ezt látva, a pulton ismét átugrott, és sietve elhagyta a boltot. Ezt követően futni kezdett, és két, az eljárás során ismeretlenül maradt ember is elszaladt a férfi nyomában.
A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a cselekmény elkövetését.
A táblabíróság rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

forrás:MTI