Jenki Szilvia tájékoztatása szerint egy hidegfront épp elhagyja térségünket, a következő 24 órában pedig szárazabb levegő érkezik. Így eleinte még több helyen lehet számítani esőre, havas esőre, néhol gyenge havazásra, de a délutáni óráktól már csökkeni fog a felhőzet.
Kedden túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, a szél is mindenütt mérséklődni fog. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és mínusz 9 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében, illetve a hóval borított, tartósan derült részeken mínusz 10, mínusz 12 Celsius-fokot is mérhetnek. A maximumok plusz 5 fok körül, a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak – tette hozzá.


Szerdán is több órára kisüt majd a nap, északon és északkeleten lehet több felhő, de csapadék ott sem valószínű. A minimumok mínusz 3 és mínusz 10 között, a havas részeken mínusz 10 fok alatt alakulnak. A nappali órákban plusz 4, plusz 10 fok lesz a jellemző, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.
A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökön újabb hidegfront várható. Többfelé lehet számítani esőre, záporesőre, északkeleten, illetve a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat.


Pénteken a Dunántúlon változóan felhős, a Dunától keletre többnyire erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan lehetnek záporok. Sok helyen megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél, de a hőmérséklet emelkedni fog. Elsősorban az ország délnyugati tájain a maximumok plusz 15 fok körül alakulhatnak – mondta Jenki Szilvia.
Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, elszórtan záporesőre lehet számítani. Több órára kisüthet a nap, de sokfelé a hétvégén is szeles marad az idő.
A jelenlegi előrejelzések szerint a következő hét elején ismét visszaesik néhány fokkal a hőmérséklet, tehát nincs még itt a tavasz, de a február elején tapasztalt rendkívüli hideg idő sem tér vissza – mondta a meteorológus.

forrás:omsz / MTI