A Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményében is, mint szinte minden más iskolába már nagyon nagy múltra tekint vissza a farsang, melyet idén február 17-én rendeztek meg az intézmény tornatermében. A csarnok természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel, akik kíváncsian várták gyermekük „fellépését”.

A Dózsa-telepi Tagintézményben, mint minden évben idén is a Diáktanács rendezte a mulatságot. A gyerekek töltik be a szervezői feladatokat, egyszóval mindenről ők gondoskodnak – mondta a pedagógus.
A farsangot Köblös Edina hercegnő és Jónás Vendel herceg nyitották meg, majd minden egyes beöltözött diák színpadra lépett. Közel 40-en öltöttek magukra jelmezt pénteken – számolt be Lupitykáné, akitől megtudtuk, hogy mintha a szülők körében is nagyobb lenne a presztízs a farsang előtt, hiszen sokkal több házilag gyártott jelmezt láthattunk a diákokon.

A 3/C osztályos Bánfi Bence Zsolt, az iskola rabjának öltözött fel. Bence minden évben mást talál ki, most az ötletet nővérétől kapta, aki korábban szintén rab volt. Gyovai Bernárdnak, a Karib Tenger Kalózai című filmből jött az ötlete, hiszen az egyik főszereplőnek, azaz Jack Sparrow-nak álcázta magát pénteken.
A gyerekeket természetesen zsűri figyelte: Bagitáné Szécsényi Mária igazgató, Mezeiné Bodnár Henriette, művelődésszervező és Juhász Éva, az intézmény volt diákja értékelte a fiatalokat.

A zsűri kiemelte a két csoportot, a “Jancsi és Juliska formációt (Hajduk Mariann, Hajduk Máté és Csernák László), valamint a 2.c-seket.
11 egyéni továbbjutó lett a városi farsangra.

Napsugárkirálylány-Szabó Vanessza
leopárd – Zsótér Georgina
ősember – Juhász Imre
kalózlány -Német Enikő
Boszorkány- Vigh Dóra
Jack Sparrow – Gyovai Bernárd
A vadnyugati rend őre – Mucsi Gergő
busó – Danyi Attila
csontváz – Vigh Péter
cowboy – Kunszabó Dávid