A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi fogadóhelyének fejlesztése sürgősségi osztállyá elnevezésű TIOP pályázat sikerének köszönhetően – 238 millió forint uniós támogatás segítségével – összesen közel 280 millió forintos beruházás keretében az intézményben sürgősségi osztály (SO2) létesült, ahol naponta akár 60 beteget is képesek fogadni az orvosok. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az új sürgősségi osztályon három vizsgálót alakítottak ki, a súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket az ún. sokktalanítóban látják majd el. A hatágyas kórterem mellett rendelkezésre áll két egyágyas elkülönítő szoba is, ahol a betegek 24 órás megfigyelésére nyílik lehetőség. Az osztályt egy folyosó köti össze a kórház „A” épületével, hogy mielőbb elvégezhessék a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat. Az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi osztályának (SO2) ünnepélyes átadására 2012. február 16-án, délelőtt 10 órakor kerül sor, működését február 20-án kezdi meg az intézmény.

A portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény szerint az új osztályhoz tartozó parkolóhelyeket is átalakítják: a hőközpont előtt található részen, melyen jelenleg is rendelkezésre áll hat darab párhuzamos parkoló, a duplájára bővítik. A jelenlegi párhuzamos parkolókat átfordítják merőleges kialakításúakra és így hat helyett tizenkét autó számára lesz alkalmas férőhely.