A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonáját a debreceni Kenézy kórházba szállították, ahol az orvosok az alkar alsó részétől amputálták a roncsolódott végtagot. Jelenleg a sérült pszichikai és fizikai állapota jó, fájdalmai nincsenek. A terápiát követően olyan művégtagot kap, amelynek segítségével – egy esetleges átképzést követően – további munkavégzésre lesz lehetősége a debreceni Kossuth laktanyában.

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Veszélyesanyag Bevizsgáló Laboratóriuma elvégezte az adott sorszámú 96M NF támadó kézigránát égőgyújtójának soron kívüli bevizsgálását. Emellett a Bocskai dandártól további 24 darab azonos sorozatú kézigránátot szállítottak be a laboratóriumba, ahol a szakemberek szerkezeti hibát, helytelen szerelésre utaló jelet vagy deformációt nem találtak. A továbbiakban még 60 kézigránát átvizsgálására kerül sor a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Haditechnikai Intézetének Lőkísérleti és Vizsgáló Állomásán.

Az 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló szakértői bizottság sem a gyakorlatot vezető parancsnok, sem az azt végrehajtó katona felelősségét nem állapította meg.

A dandár pszichológusa és a családtámogató részleg munkatársa a baleset bekövetkezése óta folyamatos segítséget nyújt a sérültnek és családjának.

Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, kommunikációs tiszt