Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 5 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • bors
  • margarin

Elkészítés:

A megmosott krumplit héjában puhára főzuük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Közben felaprítjuka fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverejük. A tojásokat is kb. 15 percig kell főzni.

Ha az alapanyagokat előkészítettük, kikent jénai tálba rétegezzük: 1 sor krumpli, só, bors, majd erre kerül a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatjuk. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezzük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon készre sütjük.

forrás: www.mindmegette.hu