A farsang délután 14 óra 30 perckor vette kezdetét. Erre az időpontra kellett minden diáknak elvégeznie jelmezén az utolsó simításokat, majd a következő feladat már a színpadra állás volt, a nagy közönség előtt. Amíg a gyerkőcök készülődtek, addig a kulturális központba érkező szülők, nagyszülők, rokonok elfoglalták helyüket, vagy egy-egy finom süteményt kóstoltak meg, melyet a diákok szülei sütöttek.

A ceremóniát a Csatlósné Répás Etelka nyitotta meg, utána már tényleg a gyerekeké volt a főszerep. A farsang keretműsorát a hetedikesek adták. Miután a hercegnő megtalálta párját, a nyitótánccal a hatodikos fiatalok kedveskedtek.

Mindezek után egyesével mutatkoztak be a kicsik és nagyok egyaránt. Bohóc, hercegnő, katona, pilóta, táncosok és még sok-sok érdekes jelmezt láthatott a nagyszabású. Gémes Emese indiánnak, Szabó Lili énekesnek, Selena Gomes-nek öltözött pénteken – mint ahogy azt megtudtuk a fiatloktól.

Láthattunk még pénteken egy busót is a fellépők között, aki a produkcióját követően elárulta magát, Mihály Péter volt az. Pölös Adrien pedig vérmacskának változott erre a délutánra. Természtesen a csoportos előadások sem maradtak el ezen a délutánon, hiszen több osztály is készült műsorral.

A farsang egyik célja, hogy a nagy érdeklődés előtt a gyerekek egyénileg szerepelhetek, megmutathatják magukat a saját kis műsorszámukkal – tudtuk meg Soósné Balázs Katalintól, a székhelyintézmény diákönkormányzatának patronáló tanárától.

– Már 30 éve tanítok az iskolában, azóta biztosan, de már az én gyerekkoromban is volt farsang – emlékezett vissza Soósné, aki elmondta, hogy pénteken nem stresszelték a gyerekeket azzal, hogy helyezéseket osztanak ki, így nem díjazták őket.

Továbbá a kulturális központ munkatársai is figyelemmel követték a farsangot, hiszen a városi ceremóniára ők választották ki a fiatalokat.