Szerda délután Balogh Zoltán gépkocsivezetővel és Tóth Bálint mezőőrrel indultuk el a Városellátó Vámház utcai telephelyéről a terepjáróval, hogy újabb fuvart teljesítsenek. Ezúttal a csomorkányi tanyavilág volt a célpont. A hétvége óta szállítják ki a tűzifát azokra a tanyákra, ahonnan nem tudnak eljönni az ott lakók. A cég traktora szállítja a tűzrevalót, míg a mezőőrök segítenek megtalálni a hóval fedett bekötő utakon a tanyákat.

A vásárhelyi polgármesteri hivatal népjóléti csoportjának munkatársai állítják össze a listát, merre induljanak a szállítmányok, ebben a családsegítők is információt gyűjtenek, és a városházára érkezett kéréseket is koordinálják.

Út közben a mezőőr böngészte a tanyavilág térképét, és meg is találtuk a tanyát az út jobb oldalán. Tóth Bálint gyalogosan közelítette meg az épületet, bízván abban, hogy a nyomokból is látható kutyák nincsenek szabadon. Ezúttal ez így is volt.

A terepjáró nyomában a pótkocsit vontató traktor is begördült a tanyaudvarra, ahol a háziasszony meghatódottan mondott köszönetet a tűzrevalóért. Mint elmondta, a hidegben és a nagy hóban nem tudták a tanyát elhagyni, ő maga betegsége miatt nehezen tud járni, de élettársa, András sem tudott elmenni, hogy a város határából, ahol fát gyűjthetnének, tűzrevalót hozzon. Már nagyon fáztak, és még a kút is befagyott a zord hidegben.

Míg a fát az udvarra pakolták a Városellátó munkatársai, akiknek a házigazda is segített, Tóth Bálint elvégezte az adminisztrációt. Mária boldog volt, hogy az estét már jó melegben töltheti a tanyában.

 

A kft. telephelyén Magyar József ügyvezető fogadta a promenad.hu újságíróját, ahol megmutatta, hogy tárolják azt a hétvégén megérkezett ezer mázsa tűzifát, amelynek rönkjeit felszeletelik. Akinek lehetősége van rá, a Városellátó udvaráról maga is elszállíthatja az ötmázsányi tűzrevalót, amelyben van akác- és nyárfa is, ennek értéke – ha a tüzépen vásárolnák meg -, az öt mázsára számítva 10-15 ezer forint.

– Mindenütt nagy örömmel és hálásan fogadták munkatársainkat – mondta el az igazgató, aki hozzátette: a bejelentéseket az önkormányzat továbbra is várja az ingyenes, zöld számon, a 80/820-010-esen, vagy a városháza 62/530-100-as telefonszámán. Ez az ötmázsányi fa nem egész télre elég, viszont a most következő néhány napban nagy segítséget jelent a nehéz körülmények között élőknek.

Csütörtök reggel ismét útra kel a terepjáró és a pótkocsis traktor. Ezen a reggelen Csomorkányra, és Sóshalomra is visznek fát, de a Vámház utcai telephelyen is fogadják azokat, akiknek téli tüzelőre van szükségük.

Arnay

##audio:85##

##audio:86##