A féri a tanyát, amely egy kilométernyire van az aszfaltos Csomorkányi úttól – és 14 kilométerre Vásárhelytől – a sűrű hóesésben hagyta el. Azonban nem találta a szokott járást, az előző napi nyomokat befedte a hó. Amint botorkált, beleesett egy csatornába és egy gödörbe, majd szinte teljesen elvesztette a tájékozódási képességét.

Ekkor mobilonhívta fel vásárhelyen lakó édesanyja: kiért-e már a köves útra. Amikor a férfi elmondta, mi történt vele, édesanyaj kérte, hogy hívja a rendőröket, ám Ferenc ekkor erre már a hidegtől és a pániktól képtelen volt. Így az asszony hívta a vásárhelyi rendőrséget: segítsenek bajba jutott fiának!

A rendőrök mobilon hívták fel a férfit, akinek tartózkodási helyét igyekeztek beazonosítani – mondta el a helyszínen szerdán Nagy Ernő főtörzsőrmester, aki terepjáróval indult a férfi felkutatására. Szerencsére ismerték a tanyavilágnak ezt a részét, és egy-két telefonhívást követően rátaláltak Ferencre, aki ekkor már alig tudott mozogni, teljesen átfagyott.

A férfit a rendőrautóba ültették, és a vásárhelyi kórházba hajtottak vele, ahol ellátták. Szerencsére maradandó sérülése nem maradt, így őt kiengedték a kórházból. A kérdésre, hogy mi lett volna Fátyol Ferenccel, ha mégsem találják meg, a főtörzsőrmester határozottan kijelentette: olyan nem lehet, addig kerestük volna, míg meg nem találjuk.

A csomorkányi férfi hálás köszönetet mondott a rendőrség munkatársainak, akik az életét mentették meg a zord időben, és megköszönte a külterületi képviselő, Benkő Zsolt hozzáállását is, aki megígérte, hogy eldúratja a havat a férfi tanyájának bejárójáról.

Arnay

##audio:83##

##audio:84##