A Térségi Közös Igazgatású Közoktatási és Gyermekjóléti Intézmény tagintézményeiben lesz ügyelet a hószünet alatt is. Faragó Klára igazgató elmondta: Kisteleken a gimnáziumban, az általános iskolában, valamint a Szivárvány Óvodában hétfőn reggel hét órától ügyeletet tartanak és fogadják azokat a gyerekeket, akiknek nem tudnak szüleik felügyeletet biztosítani. Hozzátette: szükség szerint több kollégát is be tudnak rendelni. A kistelekihez hasonlóan a pusztaszeri tagintézményben is ügyeletet tartanak a jövő hét első két napján.

A kisteleki Rózsaliget Kollégiumból minden vidéki diák haza tudott utazni – mondta el Pappné Guba Éva. Az intézményvezető hozzátette: vasárnap délután minden diákot visszavárnak, aki csak igénybe szeretné venni a kollégiumot függetlenül a hó- és fagyszünettől.

Ópusztaszeren egész jövő hétre fagyszünetet rendeltek el – tudtuk meg Széplaki Ferenc igazgatótól. Mint mondta, a kiterjedt tanyavilággal rendelkező településen nem lehet tudni, hogy mindenhonnan biztonságban be tud-e jutni a gyerekek jó része, valamint a kemény hideg időjárásban jelentős költségmegtakarítás is realizálódik.

Ujvári László, Balástya polgármestere arról tájékoztatott, hogy a község minden oktatási-nevelési intézményében tartanak ügyeletet hétfőn és kedden. Egyelőre az az álláspont, hogy szerdától elindítják az iskolát, az óvodát és a bölcsődét is, ha az időjárás és a közlekedési viszonyok engedik.

Molnár Attila