Orbán Viktor miniszterelnöknek, a Fidesz elnökének vagyonnyilatkozata szerint továbbra is Budapest XII. kerületében és Felcsúton vannak ingatlanai, pártelnöki fizetését szünetelteti, a könyvkiadásból származó bevételei azonban a 2010-es 6,3 millió forintról 248 ezer forintra csökkentek.

Lázár János, a vezető kormánypárt frakcióvezetője továbbra is felerészben tulajdonosa egy hódmezővásárhelyi teleknek és az azon álló 160 négyzetméteres háznak. Emellett 11 – összesen több mint 40 hektárnyi – szántóval rendelkezik és 2011-ben vásárolt egy 2009-es évjáratú Audi A6-ost.

A védett műalkotások között a politikus a 2010-ben vásárolt kézirat mellett egy karosszéket vásárolt tavaly, valamint bővítette műtárgy- és festmény-gyűjteményét.
2010-hez képest 4 millió forinttal több – 22 millió forintnyi – kötvénye és továbbra is egy 6,8 millió forint összegű életbiztosítása van, és vásárolt 6 millió forintnyi törzsrészvényt is. Lázár Jánosnak egy 50 ezer forint értékű alaprészjegye van a Fontana Credit Takarékszövetkezetben.
A mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó készpénze 1,6 millió forintról  4,2 millió forintra, pénzintézeti számlakövetelése  pedig 1,1 millióról 2 millióra nőtt. Pénzintézettel szembeni tartozása 6 millió forintról 24,5 millió forintra nőtt, míg magánszemélyekkel szembeni tartozása 6 millióról 16,5 millióra.

Havi bruttó jövedelme hódmezővásárhelyi polgármesterként továbbra is 545 ezer forint. Emellett a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagsága utáni havi jövedelem 82 ezer forint, földbérleti díjból pedig időszakosan 4 millió forint a tavalyi 2,5 millió forinttal szemben.

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője változatlanul kilenc ingatlan – köztük egy óbudai 68 négyzetméteres panellakás – tulajdonosa. Van három rétje – a legnagyobb 832 négyzetméter Alsóörsön – és 230 négyzetméter szántója a szintén a Balaton északi partján fekvő Lovason. Tulajdonosa két veszprémi garázsnak is. Saját autója nincs, szolgálati Audi A6-os autóval jár és 2011-ben lecserélte a még 2001-ben vásárolt Honda motorját egy újra.

Mesterházy Attilának vagyonnyilatkozata szerint 2010-hez képest kétmillióval kevesebb – ötmillió – forint készpénze van, viszont 2010-zel ellentétben elbírálás alatt van kétmillió forintnyi hitele. Nagy értékű ingóságként részben ajándékba kapott herendi porcelánokról számol be, illetve szórakoztató és számítástechnikai eszközöket jelölt meg. Pártelnökként továbbra is havi bruttó 282 ezer forintot keres.

Vona Gábor a Jobbik elnök-frakcióvezetője eladta Budapest III. kerületi 65 négyzetméteres lakását és megszűnt a 2,5 millió forintos lakáshitele, valamint visszafizette az 540 ezer forintos diákhitel-tartozását is. Van viszont 1,8 millió forintnyi OTP pénzpiaci befektetési jegye és 4 millió forintnyi megtakarítása takarékbetétben. Az ellenzéki pártelnök eladta 50 százalékos tulajdoni részét a Magyar Hírek Kft.-ből. A Jobbik vezetőjének így sem ingatlan, sem autó, sem egyéb jármű nincs a nevén és jövedelmet sem tartalmaz a vagyonnyilatkozata.

Semjén Zsolt KDNP-elnök vagyoni helyzete az elmúlt évek bevallásai alapján alig változott, továbbra is egy II. kerületi 123 négyzetméteres, és egy 42 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. Emellett továbbra is haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben.

A nagy értékű ingóságok terén sem történt változás, a politikusnak vannak többek között családi ajándékból származó antik bútorai, de autója és más járműve sincsen.

A tavalyi másfél millió forintnyi készpénz helyett Semjén Zsoltnak jelenleg 2,4 millió forintnyi pénzintézettel szembeni követelése van devizában. A kormánypárti politikusnak ugyanakkor megszűnt a tavalyi 1,9 millió forintos tartozása. Gazdasági társaságban nincs részesedése. Semjén Zsoltnak miniszterelnök-helyettesként havi 1,1 millió forint jövedelme van.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az 1988-ban vásárolt 76 négyzetméteres zuglói társasházi lakás mellett továbbra is egy budakeszi zártkerti ingatlan tulajdonosa felerészben, továbbá ajándékozás révén egy osztatlan közös erdő tulajdonosa Kisnémediben. Ezek mellé 2011-ben felerészben vásárolt egy 83 négyzetméteres házat Tahitótfaluban. Havonta saját jogon 214 ezer nyugdíjat kap, más jövedelme, gazdasági érdekeltsége nincsen, ahogyan járműve, vagy tartozása sem.

Jávor Benedek, az LMP frissen megválasztott frakcióvezetője 50 százalékban tulajdonosa egy 95 négyzetméteres Budapest XII. kerületi lakóháznak, járműve, műtárgya, megtakarítása és tartozása nincsen. Egyetemi tudományos tanácsadóként havi 153 ezer forint jövedelme van, valamint kültag egy betéti társaságban.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, független képviselő, a Demokratikus Koalíció elnöke tulajdonában továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai lakás és a feleségével 2009 őszén megvásárolt 267 négyzetméteres kötcsei ingatlan áll.

A politikus vagyonnyilatkozatában gépjárműről, nagy értékű ingóságokról, megtakarításról és befektetésről nem tesz említést, bankszámláinak egyenlegei nem érik el a képviselői alapdíj hat havi összegét.

Összes jövedelme a 2010-es 103 millió forintról 2011-re 69 millió forintra csökkent, amely az általa 60 százalékban birtokolt Altus Befektetési Zrt. tulajdonosi osztalékaként keletkezett.

A kötcsei házhoz felvett jelzáloghitel egyenlege ugyanakkor a 2010-es 62 millió forintról 69 millió forintra emelkedett.

 

Forrás: MTI