Jól haladnak a farsangi előkészületek a Békéssámsoni Községi Általános Iskolában – tájékoztatta szerkesztőségünket Horváth Zoltán a békéssámsoni általános iskola nyolcadik évfolyamának osztályfőnöke, aki mint megtudtuk, sok segítséget kap a szülőktől is, hogy minden zökkenőmentesen menjen február 11-én.

Az eddigiektől eltérően, idén nem a Művelődési Ház ad otthont a zenés mulatságnak, hanem az általános iskola tornatermébe várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Horváth Zoltán elmondta, hagyományosan a nyolcadik osztályosok nyitótáncával kezdődik a farsangi mulatság, amit az egyéni és a csoportos jelmezesek felvonulása követ. Érdemes beöltözni – tette hozzá a pedagógus, mert egyéni kategóriában az első három helyezett társasjátékot kap, míg a csoportos indulóknál a három legjobbat és a különdíjast is tortával díjazzák.

 

Az ünnepségen fellép a hódmezővásárhelyi Hód Fitness SE, akik egy látványos bemutatóval készülnek a rendezvényre. A farsang elengedhetetlen kelléke a tombola, ahol értékes nyeremények találnak gazdára. Horváth Zoltán elmondta, hogy a farsangi ünnepségből befolyt összeg egy részét az év végi ballagásra, a fennmaradó részt pedig osztálykirándulásra fordítják.

 

Nagy Ágnes