Az igazgató a Rádió 7 Napraforgó műsorában emlékeztetett: szeptember elsejétől öt település öt iskolája és négy óvodája működik a dóci székhelyű Szent Ágoston Általános Iskola és Óvoda telephelyeként. Ezek közül két település, Harkakötöny és Kömpöc Bács-Kiskun megyei, de a távolság nem jelent problémát.

A pénteki nevelési értekezleten értékelték a féléves munkát, aminek a legnagyobb eredménye, hogy a nagy szervezeti átalakulást követően rendben indult el az oktatási-nevelési munka, és ez a félévi eredményeken is megfelelően tükröződik. Huszka Zoltánné hozzátette: a gyerekek nagyfokú alkalmazkodó képességgel rendelkeznek, nincsenek kirívó magatartásbeli és tanulmányi eredménybeli problémák. Néhány pedagógus személye ugyan változott, de ők is gyorsan be tudtak illeszkedni, illetve intenzívebb a telephelyek közötti áttanítások is.

A nyolcadik osztályban már sajnos jellemző, hogy nem veszik olyan komolyan a tanulást, ugyanakkor az intézmény részéről minden lehetőséget megadtak a felvételire felkészítő foglalkozásokon keresztül ahhoz, hogy minél jobb eredménnyel tudjanak tovább menni – fűzte hozzá Huszka Zoltánné.

Az óvodákra 500 ezer forint eszközfejlesztési forrást biztosított a fenntartó egyház, javítva ezzel a 80 ellátott gyermek körülményeit. Olyan alapvetőnek tűnő dolgok hiányát pótolhatták, mint sötétítő függöny, terítők, szőnyeg, vagy evőeszközök. Mindemellett vannak váratlan események is, mint például karácsony előtt tönkrement az egyik óvodájuk kazánja, így több mint 300 ezer forintot kellett ad-hoc erre költeni. Ez persze nem az elmúlt fél év használata hozta magával, de mérlegelve azt, hogy az önkormányzat tehetetlen, felvállalta a költségeket az egyház.

Molnár Attila