Mint minden alkalommal kedden is a polgármesteri beszámolóval kezdődött a testületi ülés. Dr. Martonosi György elmondta: mozgalmas decemberen vagyunk túl, ami után kiderült, hogy maximum 1 millió forintos hiánnyal tudjuk zárni az elmúlt évet, de az is elképzelhető, hogy nullszaldósok leszünk.

Maroslele első emberének tájékoztatóját követően dr. Baráth Lajos, a makói kórház igazgatójának beszámolója következett. Intézményünk jó évet zárt, feladatainkat megfelelően alakítottuk – kezdte az igazgató. A kórház az egyik legjobb megyei intézmény, a felméréseket követően kiderült, hogy az országban a 11. helyen áll.

Dr. Baráth Lajos kiemelte, hogy december 31-vel nincs lejárt tartozásuk. Mindezek mellett állami fenntartásba került az intézmény. Az államosított kórház május 1-től egy térségi ellátó rendszerré alakul, ami azt jelenti, hogy Makó és térsége lakosságának ellátását szolgálják majd. A testületi ülésen jelen volt Mágori Józsefné, országgyűlési képviselő is, aki kijelentette: szó sem volt arról, hogy bezárják a makói intézményt.

Maroslele lakossága 2072 fő, akik közül 335 főt láttak el az elmúlt évben Makón. Ez a lakosság 16,1 százaléka.

A napirendi pont elfogadását követően a helyi orvosok beszámolóit fogadták el. Dr. Fehér Károly, háziorvos kiegészítette beszámolóját azzal, hogy két pályázati lehetőség is van, arra, hogy fejlődjön a felújított épület. Az egyiket már be is adta.

Dr. Ördög Gabriella, fogorvos szerint 2005 óta nem változott a fogorvosi ellátás keretösszege az országban. A doktornő szeretné, hogy a fogorvosi széket minél hamarabb le tudnák cserélni, hiszen az már tízéves és szinte heti rendszerességgel kell hozzá szerelőt hívni. A polgármester és a grémium megígérte, hogy amennyiben van rá pályázati lehetőség élni fognak vele.