Hozzávalók 4 főre
  • 2 db banán
  • 2 db kivi
  • 1 db narancs
  • 1 db mandarin
  • 2 db alma
  • 1 ananászkonzerv (darabolt)
  • fél citrom leve

    Elkészítés:
    Az almákat meghámozzuk, magházát kiszedjük, és a gyümölcsöt felkockázzuk. A narancs és a mandarin héját lehúzzuk, majd gerezdekre szedjük, és a gerezdeket (nagyságuktól függően) 2 vagy 3 darabra vágjuk. Ha közben kifolyik a leve, azt fogjuk fel, hogy majd ráönthessük a salátára. A banánokat karikázzuk fel, a kivit is vágjuk kockákra. Az ananászt egy szűrőkanálra szedve csepegtessük le.
    Az összes gyümölcsöt keverjük össze egy nagy salátástálban, majd nyomjuk rá a fél citrom levét. Tegyünk hozzá néhány evőkanállal az ananászkonzerv levéből is, és az egészet jól keverjük át. Lefedve 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe, majd tálalás előtt újra keverjük át a gyümölcsöket, és szedjük kis tálakba.
    Forrás: NoSalty