Hozzávalók:
•    1 nagy fej karfiol
•    4,5 dl tejföl
•    1 pohár főtt rizs
•    40 dkg darált marhahús
•    hagyma
•    fokhagyma
•    őrölt bors
•    őrölt kömény
•    majoránna
•    só
•    olaj
•    6-8 dkg reszelt sajt
•    1 tojás
•    8 szelet szalonna
•    2 db zsemle

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.

Egy tepsibe belenyomkodjuk a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.
Forrás: www.mindmegette.hu