Ez volt az a találkozó, amikor szinte semmi sem sikerült, több mérkőzésre elegendő ziccert hibáztak el a vásárhelyiek, ami végül 4 gólos vereséget eredményezett. A HLKC csapatából hiányzott egy igazi vezéregyéniség, aki a nehéz pillanatokban átsegítette volna a fiatalokat. A második félidőben már 10 góllal is vezetett a Sándorfalva, azonban némi szerkezetbeli átalakítással sikerült váltani, így a vége 4 gólos vereség lett.

A mérkőzéssel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy a rangadó (a tabella első és második helyezettje csapott össze) felkészültebb, méltóbb játékvezetést érdemelt volna, úgy talán másképp alakult volna az összecsapás – mondta Áncsán István, a HLKC elnöke. A hazai csapat támadásépítésének rendszeres és a játékvezetők által végig elfogadott eleme volt a lépéshiba és a belemenés (ennek Vass Nelli látta kárát, aki egy durva belemenés után a 10. percben komoly sérülést szenvedett).

A két csapat így tovább folytatja a küzdelmet az első helyért, hosszabb pihenő után márciusban folytatódik a bajnokság, melynek célja az NBII-es szereplés jogának kiharcolása. A HLKC a második helyen várja a tavaszi szezon mérkőzéseit, 1-2 új játékossal, némileg megerősített kerettel. Egyesületünk célja a megyei bajnokságban az 1. hely megszerzése, a lehetőségek figyelembevételével kívánjuk eldönteni, hogy Hódmezővásárhelynek nyártól lesz-e (legyen-e) magasabb osztályban szereplő női kézilabda csapata – nyilatkozta az elnök.

Sándorfalva – HLKC 24-20