Főleg szülők foglaltak helyet az aulában elhelyezett széksorokban, de néhány iskoláskorú gyermek is hallgatta illetve jegyzetelte az elhangzottakat. Ezúttal is szükség volt pótszékekre, mivel közel százan voltak kíváncsiak az ismertetőre.

Árva László bemutatták azt a képzési szerkezetet, amely az iskolát jellemzi, sőt a gimnáziumban tanított tantárgyak heti óraszámát is ismertették a hallgatósággal. Az igazgató beszélt arról, hogy a mai Magyarországon milyen funkciói lehetnek a gimnáziumi oktatásnak, hogyan lehet a felsőoktatásban továbbtanulni, és a jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb információkat is elmondták.

A következő tanévben 3 osztályt indítanak, ebből 2 hatévfolyamos lesz, egy pedig négyévfolyamos. A leendő osztályfőnököket is bemutatták: Udvari Tünde a 6 évfolyamos, két tanítási nyelvű osztályé, Nagy S. Balázs a 6 évfolyamos, emelt szintű idegen nyelvi óraszámú osztályé és Dopsa Alexander a négy évfolyamos gimnáziumi osztályé.

A kérdésre, hogy kinek érdemes gimnáziumi képzésre jelentkeznie, Árva László kifejtette, minél fiatalabb egy tanuló, annál nehezebb ezt megmondani, hiszen a gyerekek nagyon sokat változnak 12 és 18 éves koruk között. Elsősorban azoknak a szülőknek ajánlja figyelmébe a gimnáziumot, akiknek az a szándéka, hogy a gyermekük felsőoktatási intézményben tanuljon tovább. Egyrészt az egyetemre, főiskolára való bejutásra, másrészt annak elvégzésére készít fel gimnázium, ez az egyik legfontosabb feladata – mondta el az igazgató, aki kiemelte, hogy a felsőoktatásban továbbtanulni kívánók számára milyen fontos a  nyelvvizsga, hiszen plusz pontokat ér, és ha elsőre nem sikerül, többször megismételhető, ellentétben az emelt szintű érettségivel.

Kokovai Péter