Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 17 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 28 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • Valamint:
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához a vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatossan addig keverjük, amíg elválik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenkét hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehértjét.

A kihűlt fánkokat kéttévágjuk, és nyomozsák segítségével, a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük.

Forrás: www.mindmegette.hu