Végrehajtotta a szezonkezdetkor aligha várt bravúrt, és bejutott a férfi futsal magyar kupa legjobb négy együttese közé az UTC-Junior Sport csapat, a negyeddöntő mezőnyéből elsőként. Az út a Final Fourba a Ferencváros NB II-be visszalépett csapatán keresztül vezetett, s november 30-án a Brinszky-csapat 6-4-es idegenbeli győzelmével nagy lépést tett meg. Szerda este elérkezett a hazai visszavágó napja, s bizony nehezen indult Tóth Attiláéknak, érezhető volt a hétfő esti, Aramis elleni bravúr minden fáradtsága. Fokozatosan vette át a meccs elején az irányítást a letámadó zöld-fehér alakulat, s bizony a félidő derekáig úgy tűnt, jó sanszuk van rá, hogy akár komolyabban is megnehezítsék az UTC dolgát, Tombácz Róbertnek nem egyszer kellett bravúrt bemutatnia. Aztán a 14. percben, szinte a semmiből Puskás Csaba keresztbefutása és finom labdaérintése megzavarta Nagy Endre kapust, és máris vezetett az UTC (1-0). Azonnal koncentráltabbá vált a hazaiak játéka, s a feltámadó küzdőszellemet csak fokozta Tombácz újabb kivédett büntetője (a héten már a harmadik), melyet Kun Gábor játékos-edző tűzhetett kapura a zöld-fehérek részéről. És jött a csattanós válasz a szünet előtti percekben: Puskás újabb technikás mozdulattal cselezte ki a kapus és kettőre növelte az előnyt (2-0). Hozzá kell tenni, a Szeged 2011 korábbi játékosának gólja már nagyon érett az Aramis ellen is.

Fordulás után aztán két gyorsan bevitt ütés padlóra küldte a Fradit: egy kontra végén Hegyesi Zsolt csapatkapitány segítette be Tóth Attila passzát a kapufánál (3-0), majd maga hétfői brillírozó Tóth kapta vissza a kölcsönt a társtól és könnyedén emelte a kapuba (4-0). Ezzel kvázi véget is ért a meccs – akárcsak hétfőn az Aramisnak a második félidő derekán -, hiszen egyértelműen eldőlt a továbbjutás sorsa. A vendégek becsületére váljon, támadtak tovább, mindent megtettek a szépítésért, ám ez nem az ő napjuk volt, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, apróbb figyelmetlenségek miatt helyzetek fulladtak kudarcba, s a hazai védekezés is jól működött. A Tombáczot a szünetben váltó Béry István is megmutathatta, ő is remek kapus, jó pár nagy védést jegyezhettünk neve mellé. A hazai győzelem akár nagyobb is lehetett volna, ám a gyakran parádés, technikás megmozdulások ezúttal nem hoztak annyi eredményt, mint két nappal korábban.

Győzelmével elsőként jutott a legjobb négy közé az UTC a futsal magyar kupában. Hogy ki lesz, ki lehet az ellenfél, az január 25-én dől el, a többi visszavágót ugyanis akkor rendezik. Biztosra vehető a Rába továbbjutása, hiszen idegenben nagyon megverték ősszel a másodosztályú Rákosmenti FC-t (13-3), s komoly téttel lehetne fogadni az NB II Nyugati csoport 2. helyén álló Veszprém továbbjutására a Nagykátával szemben a hazai 5-1 után. A Berettyó – Cső-Montage párharc már inkább elbizonytalanítóbb e tekintetben, hiszen a Cső otthon nyert 3-2-re, ám a legutóbbi bajnokiján a bihari csapat hazai környezetben ugyanilyen arányban kapott ki az egyre jobb formát mutató Gödöllőtől. Összességében valószínűsíthető azonban, hogy Tihanyi Csabáék kiharcolják hazai pályán a négy közé jutást. S hogy azután kivel és mikor játssza az elődöntőt az UTC? Az még azon a héten kiderül.

Egy azonban bizonyos: a meccsek mellett a városi támogatásért is keményen küzdő alakulat eddigi legjelentősebb eredményét tette le az asztalra azzal, hogy másfél évvel alapítását követően, első osztályú csapatként – s az NB I-ben sem alárendelt szerepet játszva, sőt! – bejutott a magyar kupa legjobb négy csapata közé, újoncként eddig végrehajtott, elismerésre méltó bravúrjaival joggal pályázhatja a Final Four rendezését, s egy-két játékosának neve vélhetően ott szerepel már a szövetségi kapitány noteszében.

Férfi futsal magyar kupa negyeddöntő, visszavágó:

UTC-Junior Sport – Ferencvárosi TC 4-0 (2-0)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Medovarszki, Viczián, ifj. Kormányos.
UTC: Tombácz – Hegyesi, Tóth A., Trucz, Hernády. Csere: Béry (kapus), Pataki, Juhász I., Dürgő, Puskás, Koncz Zs., Simon I. Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián.
FTC: Nagy E. – Kun, Csordás, Huszty, Szabó D. Csere: Balán, Lengyel, Papp Zs., Bogár, Balog, Kozó, Kovács Á. (kapus). Játékos-edző: Kun Gábor.
Gólszerzők: Puskás (14′, 19′), Hegyesi (22′), Tóth A. (23′).
Sárga lap: Lengyel (6′), Kun (19′), Huszty (24′).
Továbbjutott a legjobb négy közé kettős győzelemmel és 10-4-es gólaránnyal az UTC-Junior Sport.

Brinszky Adrián: “Visszafogott teljesítményt nyújtva, kötelező jelleggel hoztuk ezt a mérkőzést, kettős győzelemmel jutottunk a legjobb négy közé. Az első félidőben nem voltam elégedett a játék minőségével és a játékosok teljesítményével, de egy Aramis elleni meccs után két nappal várható is volt, hogy mind a fejekben, mind a lábakban nyoma marad az erőfeszítésnek. A második félidőben már végig kontroll alatt volt a mérkőzés, és a vége magabiztos győzelem lett, ha nem könnyelműsködünk, talán még nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Ettől függetlenül a Ferencvárost is gratuláció illeti, mert végig próbáltak mérkőzésben maradni, mindent elkövettek. A továbbjutásunk abszolút megérdemelt. Gratulálok a csapatomnak!”

Kun Gábor: “Nem volt könnyű dolgunk, kétszer edzettünk a találkozót megelőzően, ráadásul új vezetése van a klubnak, új csapatot próbálunk összerakni. Ez egy komolyabb erőpróba volt, de úgy érzem nem okoztunk csalódást.”

Forrás: Szegedma.hu