– Nagyon sok olyan alapanyagot dolgoz fel a konyha, amely Mindszenten megtermelhető és meg is termelik azokat – mondta Zsótér, aki néhány példát is említett ezek közül: almából 3,7 tonnát, burgonyából 1,2 tonnát használ fel az intézményi konyharendszer.

– Miután ezt meghirdettük pozitívan fogadta a lakosság. Eddig két jelentkező volt, aki bejelentette, hogy gyümölcsből és burgonyából tudna szállítani – folytatta Zsótér. A felvásárlást az élelmezésvezetők bonyolítják le, így oda kell bejelentkezni. Az árakat a nagybani piachoz igazítanák, így a termelők eldönthetik érdemes-e a közétkeztetésnek eladni a megtermelt árut.

– Úgy gondolom, még időben vagyunk, így az, aki meg tudja termelni azokat a zöldségeket-gyümölcsöket, melyeket az étkeztetésben használunk, az jelentkezzen – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy minden termelőnek rendelkeznie kell őstermelői igazolvánnyal és permetezési naplóval is, hiszen az egészségügyi előírásokat be kell tartani.

##audio:52##