A szénhidrát bevitelre oda kell figyelnie, főleg a cukorbetegeknek, valamint a fogyókúrázóknak. A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. termék palettáján éppen ezért találunk csökkentett szénhidrát tartalmú fehér kenyeret, illetve két fajta zsemlét: rozsosat és fehéret.

Ezekkel a pékárukkal ugyanúgy kell bánni, mint a hagyományossal. A különbség abban mutatkozik meg, hogy a hagyományos termékekben a szénhidrát tartalom 60%, amit 37,5%-ra csökkentettek le, fehérjével, szójával pótolták. Ezt a kenyeret és zsemle fajtákat a Szegedi Klinikán letesztelték. A pontos összetétel a csomagoláson természetesen fel van tüntetve.

Az említett diabetikus termékeknek köszönhetően, aki nem változtat étkezési szokásain, csak ezeket eszi, már csökkenti a szénhidrát bevitelt – mondta el Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója, aki mindenkinek sok szeretettel ajánlja a cég termékeit.

Török Anita