A város első embere úgy fogalmazott: 2008 óta egymást érik a válság újabb és újabb hullámai szerte a világban és hazánkban is. – Makó ennek ellenére az elmúlt években a sikerek éllovasa volt: tavaly elérkezett hozzánk az M43-as, az ipari parkba befektetők telepedtek le, akik összesen 500 új munkahelyet ígérnek, és a megnyitás előtt áll a Makovecz Imre által tervezett új fürdő is. Mindez azt a célt szolgálja, hogy fiataljainknak legyen miért itthon maradniuk.

A polgármester azt ígérte, az önkormányzat ezentúl is a megszokott színvonalon működteti intézményeit, azt kérte, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a makóiak fogjanak össze, mint egy nagy család, és azt kívánta: mindenkinek legyen ereje, erős akarata, kitartása, biztos háttere és egészsége ahhoz, hogy a megújulás idén kínálkozó lehetőségeivel élni tudjon.

Az újévi koncerten ezúttal is a Magán Zene- és Művészeti Iskola Koncertfúvós Zenekaráé volt a főszerep Csikota József karnagyigazgató vezényletével. Sztárvendégek is voltak: Polyák Lilla és Homonnay Zsolt népszerű slágereket énekelt. A koncert után tűzijáték szórakoztatta a makóiakat.

forrás:Makói Hírek