Kamuti Balázs ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy vízilabdára mintegy 2300, kajak-kenura pedig nagyjából 2000 belépőt kaptak, de míg előbbi esetében szétszabdalt az egyébként is hosszú program – a jegyek két mérkőzéses blokkokra szólnak -, addig az utóbbi sportág eseményeit hat szakaszban lehet megtekinteni, vagyis ott minden valószínűség szerint sűrűbb lesz a magyar jelenlét.

“A kajak-kenu versenyek nagyon népszerűek, már csak azért is, mert garantált a magyar részvétel, ezért karácsony előtt egy új csomagot hirdettünk meg, így akár már két napra is ki lehet majd utazni a játékokra” – mondta Kamuti, hozzátéve, hogy vízilabdában délelőtti, napközbeni és esti mérkőzésekre is rendeltek jegyeket, s majd ha meglesznek a résztvevők és megtörténik a sorsolás, akkor fognak cserélgetni más országok hivatalos utaztatóival. Amint azt megjegyezte, e tekintetben már megtörténtek az előkészületek.

Az iroda egyébként 30 ezer jegyet igényelt a szervezőktől, s csaknem 20 ezerre kapott visszaigazolást, ezt kezdhette meg értékesíteni tavaly március 16-tól. Az összes belépő 25 százalékát május végéig el is adta, onnantól kezdve csak utazási csomaggal együtt kínál belépőt. Hatnapos és háromnapos utakra, valamint a kizárólag a kajak-kenut megcélzó kétnapos programokra lehetett, illetve lehet még jelentkezni.

“Az utolsó hat napra a kilencven százalék elkelt, a középső szakasz iránt is élénk az érdeklődés, az olimpia elejére vonatkozóan azonban még több lehetőség közül lehet választani” – tette hozzá.

A játékok eleje sem tűnik érdektelennek, akkor zajlik ugyanis többek között az úszás, a vívás és a cselgáncs, de például a vízilabdatornák is tartanak már az első napoktól és a Pegazusnál bíznak benne, hogy az ugyancsak komoly vonzerővel bíró férfi kézilabda-válogatott is ott lehet majd a hivatalosan július 27-én kezdődő játékokon.

Forrás: MTI