Jelenleg reggel 7 és 16 óra között közlekedik Mindszent és Baks között a komp. Ennél rövidebb működési időt már nem tervezünk, ahogy a napok nyúlnak majd, úgy a délutáni munkaidőt toljuk ki – tudtuk meg Juhász Lajostól.

Egy éve volt pont, hogy nagyon nagy volt a víz és csak csónakkal lehetett közlekedni. Az ezt követő időszakban pedig sokáig alacsony vízállás következett be, amire nem sok példa volt még – magyarázta az üzemeltető, majd elmondta, hogy ebben az időszakban mindig motorral kellett tologatnunk a kompot, hiszen szinte nem mozgott a víz.

Jelenleg áradt egy kicsit, de most úgy néz ki, hogy újra el kezd apadni. Ez ezért nem jó, mert ha hirtelen bejön a hideg, akkor könnyebben befagy a víz, és a jegesedés akadályozza a közlekedést. Most ilyen probléma még nincs – jelentette ki Juhász, aki elárulta, hogy a komp 600 centiméteres vízállásig közlekedik.

Továbbá pályáztak is a komp felújítására, így a járművet húzó csónak motorját cserélik ki, míg az egész átkelőt kamerákkal figyelik majd ezentúl. Az elmúlt időszakban több lopás is történt, de volt olyan eset, hogy az egyik éjjel beszaladtak kamionok, akik miközben megfordultak összetörték az utas várót, de nem hagytak semmi nyomot, amivel „utolérték” volna őket a rendőrök. Így aztán ezek az esetek miatt szükség van a kamerára. A két beruházás összesen egy millió forintból valósul meg – zárta Juhász Lajos.