Áldozata teljes vagyonát a gyilkosa örökölte az Egyesült Államokban

431 ezer dollár (100 millió forint) üti a 24 éves férfi markát: néhai anyósa vagyona, akivel mellékesen a heroinfüggő férfi végzett. Költséges szenvedélye miatt lopott ékszereket anyósától, aki tetten érte, mire veje megölte. Az asszony örököse lánya volt, aki csaknem 200 ezer dollárt (40 millió forintot) költött férje jogi védelmére. Tavaly ő is meghalt – kábítószer-túladagolásban -, és mindenét gyilkos férje kapta, aki negyvenes éveiben szabadul majd.

A csoda elmaradásáért 3 év börtön

Pénzesőt ígért Dubajban egy csádi férfi, aki a csodáért előzetesen pénzt kért. Varázslónak mondta magát, bár valójában kovács. 200 dirhamot (10 ezer forint) kért előre, de nem magának, hanem – mint mondta – a dzsinneknek. A dolog jó befektetésnek tűnt, mert 25 millió dollárt (5 milliárd forintot) ígért cserébe. A hiszékeny helyiek egy csoportja összeadta a “belépőt”, a csádi kovács meg elkezdte varázslatos ceremóniáját, mégsem jelentek meg pénzesőfelhők. Nem csoda: Dubajban a “szimpla” eső is csodaszámba megy.

Ciki a cigi a svédeknél

“Füstpénzt” vezettek be egy lakóparkban Svédországban: 5 ezer korona üti a markát annak, aki leleplezi szomszédja dohányzását. A 150 ezer forintnyi “fejpénz” a Stockholmtól 400 kilométerre északra lévő Sundsvall településének 121 lakásos lakóparkjában érvényes. Aki rágyújt a saját bérlakásában, akár annak erkélyén, de még ha csak lent a parkban, kilakoltatják. Ezt szerződésben vállalta az összes beköltöző.

Brit bolondéria: szájzár, pereskedő tolvaj, pontyvédő csali, füldugó zenészeknek

Tilos munkaidőben az időjárásról, vakációról, gyerekről beszélgetniük Carlisle önkormányzati dolgozóinak. A brit városban az alkalmazottak, ha magánügyeikről akarnak beszélni, előtte “kiblokkolnak”, azaz a munkával töltött időbe nem számít be a csevegésük. A brit rendőrök lebeszélik a fészertulajdonosokat arról, hogy dróthálóval védjék sufnijaik ablakait a betörőktől, mert ha egy tolvaj megsérül emiatt, beperelheti a szerszámoskamra gazdáját.

Engedély nélküli kerítésépítésért perelte be szomszédasszonyát egy férfi Nagy-Britanniában, holott a kerítést a nő csakis azért építtette, hogy nehogy megharapja kutyája a férfit – ismét. Korábban ugyanis ezért indított pert a férfi a nő ellen.

A halak elhízásától tartva, betiltotta a fehérkenyérből gyúrt csalikat egy horgászklub Nagy-Britanniában, helyette teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret ajánl. A Hampshire grófságban lévő horgászparadicsom pontyai egészségesen élnek, mivel sokat úsznak. Több “pecaprofesszor” szerint azonban a fehér kenyértől levertek és tunyák lehetnek a halak, mert puffasztja őket a csali. A fehér kenyérnek ugyanakkor több évszázados csalihagyománya van, a brit horgászok bibliájának kikiáltott, 1653-ban írt könyv is javasolja használatát.

Füldugót javasol a BBC zenekari zenészeinek Nagy-Britanniában az új munkaegészségügyi szabályok miatt a sajtóorgánum munkavédelmi főnöke. Figyelmeztető irata kitér arra, hogy a trombitások láncfűrésszel vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibel terheli hallásukat, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni. A BBC-nek öt zenekara van.

Ahol a gyermek érdekében nem kell a gyerek

Gyermektelenségért harcolt egy váló házaspár Kínában: mindkét fél le akar mondani a felügyeleti jogról és a másikra testálni. A párnak egyetlen gyereke van, egy négyéves fiú. Az anya a pekingi bírósági meghallgatáson azzal hárította el magától fia gondozását, hogy nincs kellő hozzáértése a gyerek felneveléséhez. Az apa arra hivatkozott, hogy elveszítheti állását, ha neki kell felügyelnie állandóan a fiúra, és a súlyos pénzveszteséget megszenvedné a gyerek.

Ne ugass rendőrkutyára!

Rendőrkutya megugatásáért került bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban. A 25 éves vádlott Cincinnati egy külvárosában vakkantott rá egy rendőrkutyára, amely egy járőrautóban volt magában és hevesen viszonozta az ugatást. A kutya gazdája a közelben egy balesetet helyszínelt, de amikor meghallotta, hogy ebe dühödten hangoskodik, visszament a kocsihoz és kérdőre vonta az ugató férfit. Azt a választ kapta tőle, hogy a kutya kezdte a “veszekedést”.

Peches álbróker és hajléktalan

Bírósági különengedéllyel ment kártyázni egy férfi az Egyesült Államokban, hogy “összepókerezze” azt a pénzt, mellyel álbrókerként megkárosított embereket. Nem nyert, és nem tudta kártalanítani 23 befektetőjét, akiket 450 ezer dollárral (90 millió forint) lopott meg. A férfi immár legfeljebb börtönben kártyázhat, 12 évet kapott.

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték és szabadulása után elrendelték, hogy mindig jelentse tíz naponta, ha lakhelye megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

Börtönpriccstől a nászágyig

El-elválnak és meg-megházasodnak feleségükkel egy romániai börtön férfi rabjai, hogy élvezhessék a nősüléssel járó kedvezményeket. Az eddigi rekord négyszeri válás és nősülés, többen is elérték ezt a mennyiséget. A börtön szabályzata szerint az a rab, aki megházasodik, az esküvőt követően 48 órás nászéjlehetőséget kap, ráadásul a lakodalomba meghívhat 10 vendéget.

 

Forrás: hir24.hu / MTI